Eerste dag in Beijing
Door: Peggy
Blijf op de hoogte en volg Rob en Peggy
30 Juni 2013 | China, Beijing
In de aankomsthal stond de chauffeur al op ons te wachten en reed ons in een half uurtje naar het hotel. Even wisten we niet waar we beland waren. In een achteraf steegje lag het hotel, midden in een hutong. De hutongs, oude straatjes met woningen en winkels waren vroeger het kenmerk van Beijing. Nu verdwijnen ze in rap tempo om plaats te maken voor brede straten en flatgebouwen. We konden al snel op de kamer en die zag er goed uit. Lekker grote bedden en in de badkamer haast net zo’n regendouche als thuis.
Nadat Rob even een powernap had gedaan, gingen we op pad. Al snel kwamen wij bij het Jingshan park. In het park was het gezellig druk en om de paar meter waren optredens. Ook was een groep aan het gymmen op muziek. Leuk om te zien want jong en oud deed mee. In het park was ook een heuvel. Deze kunstmatige heuvel ontstond uit de uitgegraven aarde van de gracht rondom de Verboden stad. Bovenaan gekomen had je een prachtig uitzicht. Tenminste dat denken wij. Nu was het mistig en waarschijnlijk hing er ook wel wat smog. Je kon nog wel wat van de Verboden stad zien, maar met helder weer moet het echt fantastisch zijn. Nadat we nog een tijdje hadden genoten van de optredens en diverse tempels verlieten we het park aan de andere kant.
Langs wat etenstentjes liepen we het volgende park in: Beihai park. Het vroegere lusthof van de keizerlijke familie. In het park bevinden zich veel bezienswaardigheden zoals De Ronde Stad, De tempel van de eeuwige vrede en de 35 m hoge witte pagode. Dit is een uivormige tempel in Tibetaanse stijl die op een eiland in het meer gebouwd en via een brug te bereiken is. Vanaf de Pagode heb je fantastisch uitzicht over de Verboden stad als het helder weer is. Rond drie uur gingen we weer terug naar de hotelkamer, waar Rob nu even een dutje doet. Om zes uur gaan we uit eten met een ex collega van Rob.
30 Juni 2013 - 10:01
Hans/Ria:
Hallo Rob en Peggy.
jullie verslag gelezen en de foto's bekeken, jullie besparen de mensen een reis naar China, zo nauwgezet weergegeven zowel het verslag als de foto's. Kijken uit naar het vervolg. Veel plezier. Groetjes Hans en Ria. -
30 Juni 2013 - 10:36
Ingrid :
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Wat is de temperatuur nu bij jullie. En viel het hotel toch wel mee ondanks de eerste indruk?
Groetjes, Ingrid -
30 Juni 2013 - 10:39
Peter:
Het ziet er nu al geweldig uit. Ook de camera.s in het vliegtuig, had ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me prachtig. Heel veel plezier en met belangstelling ga ik jullie reis volgen .
Gr. Peter -
30 Juni 2013 - 11:00
Anouck :
Jeetje wat veel al gedaan voor een eerste dag :-) en leuke fotos al!
Gaaf die camera bij het vliegtuig!
Papa slaap lekker nog even en eet smakelijk straks :-)
30 Juni 2013 - 11:03
Narhea:
Jaaaloeerrrsss
Groetjes aan baby narhea en haar mama :) -
30 Juni 2013 - 11:36
Rosalie:
Hoi, jullie blog begint al goed met leuke info en mooie foto's! Eet smakelijk en fijne avond. -
30 Juni 2013 - 11:46
Pa En Ma:
Fijn dat de vlucht goed is verlopen. Wat hebben jullie al veel gedaan.De hotelkamer ziet er toch mooi uit en het is toch juist leuk dat het in een echt Chinees straatje ligt.
Liefs van Pa en Ma. -
30 Juni 2013 - 15:10
John Sleijpen:
Wat een mooie foto's heb je al gemaakt,je verslag leestheerlijk Peggy ,een supervakantie gaat dit worden ,wat een schitterende 1e dag ,geniet ervan en ben benieuwd naar jullie 2e dag -
30 Juni 2013 - 15:35
Rob En Peggy De Haan:
Even voor de duidelijkheid Het hotel is geweldig en gelegen in een typisch Chinese wijk. We zitten dus tussen de Chinezen en dat is wat we wilden. Zo veel mogelijk authentiek. -
01 Juli 2013 - 09:19
Gre De Haan:
Ik heb wel gehoord dat je me probeerde te bereiken met Skype maar het lukte niet helemaal. En de telefoon ging maar twee keer over, toen stopte het. Ik hoop dat het de volgende keer wel lukt.
Groetjes van Ma