Ni hao - Reisverslag uit Yangshuo, China van Rob en Peggy Haan - WaarBenJij.nu Ni hao - Reisverslag uit Yangshuo, China van Rob en Peggy Haan - WaarBenJij.nu

Ni hao

Door: Peggy

Blijf op de hoogte en volg Rob en Peggy

13 Juli 2013 | China, Yangshuo

Om half tien vanmorgen werden we door onze gids begroet met Ni Hao wat zoiets als hallo betekent. Samen met de gids gingen we vandaag fietsen door het mooie landschap rondom Yangshuo. Het was lekker zonnig en best warm ( 38 C ) We moesten eerst even door de drukte van de stad maar als snel waren we op het platteland. Fietsend door oude dorpjes, sawa’s en de karstbergen genoten we volop. Na een uurtje kwamen we bij Snow Hill aan, een van de karstbergen in de omgeving. Als we naar boven zouden lopen, hadden we een geweldig uitzicht op Yangshuo en de omgeving. Moedig begonnen we aan de klim van een half uur, maar na twintig minuten besloten we toch terug te gaan. De treden waren op sommige plekken helemaal overgroeid met planten en hier en daar was het ook wel wat steil. Door de klim gutste het zweet inmiddels over ons lichaam. Het luie zweet zijn we nu echt wel kwijt.

Op de fiets gingen we weer verder. De gids wees van alles aan en liet ons ook lokaal fruit uit een boomgaard proeven. De wegen waren over het algemeen goed begaanbaar. Hier en daar een kuil of wat losse kiezels, maar het was goed te fietsen. Onderweg kwamen we geen enkele toerist tegen. Na een kleine drie uur fietsen dronken we even wat in een klein restaurantje waar we fantastisch uitzicht hadden. Rob werd daarna door een taxi opgehaald en zijn fiets ging in de kofferbak. De gids en ik fietsen nog even verder en kwamen na een kwartiertje aan bij de rivier. Daar gingen wij en onze fietsen op een bamboevlot en over de rivier gingen we weer terug naar Yangshuo. Zeker in het begin was het lekker rustig, maar hoe dichter we bij de plaatst kwamen, hoe drukker het werd. Onderweg zagen we diverse waterbuffels, wassende vrouwen en uiteraard de karstbergen. Met een lekker windje in het gezicht was ook dit weer genieten. Aan de zuidkant van Yangshuo werden we weer aan de wal gezet en moesten we nog een half uurtje fietsen naar het hotel. Rob was inmiddels ook al op de kamer.

Vanavond gaan we naar een lichtshow van een bekende Chinese regisseur. Hij heeft o.a. ook de opening van de Olympische Spelen in 2008 gemaakt. Het speelt zich allemaal af op de rivier. Varend op het bamboevlot zag ik de tribunes al staan. Er kunnen 2000 mensen genieten van dit spektakel. Dus we zijn benieuwd. Als het goed is, mogen we foto’s en video maken. Kan ik toch nog even aan theaterfotografie doen op de vakantie.

• 13 Juli 2013 - 11:02

Henny:

Deze dag had ik wel mee willen maken, prachtig, vooral met dat vlot terug.

• 13 Juli 2013 - 12:03

Ingrid:

Leuk om daar te fietsen. Dat ziet er toch weer anders uit dan in de auto. En Rob, had je zadelpijn of is Peggy haar conditie gewoon beter

• 14 Juli 2013 - 09:21

Rob En Peggy De Haan:

Rob durfde niet op het vlot.

• 14 Juli 2013 - 16:51

John Sleijpen:

Die Karstbergen zien er wel heel erg bijzonder uit