Luie dag
Door: Peggy
Blijf op de hoogte en volg Rob en Peggy
24 Juli 2015 | Cambodja, Khett Siem Reab
We namen ook een kijkje bij The Killing Fields. Later deze vakantie komen we nog bij de Killing Fields in Phnom Penh, maar hier kreeg je ook al een goede indruk van de wreedheden. Over het geïsoleerde regime van Pol Pot was aanvankelijk niets bekend, maar na verloop van tijd werd het voor de buitenwereld duidelijk wat er in Cambodja gebeurde. Onder het bewind van de Rode Khmer vielen er 1 700 000 doden (1975 - 1979) te betreuren. In Cambodja werden zo'n 400 velden gevonden, waar meerdere massagraven zijn. Ze liggen verspreid door het land. Deze moordvelden noemen we de "Killing Fields". We lazen o.a. dat 70% van de huidige bevolking na 1979 is geboren. Je ziet dan ook nauwelijks oudere mensen hier.
Ook kwamen we bij een park waar bruidsparen werden gefotografeerd terwijl boven hun hoofd duizenden vleermuizen en een groot bijennest hingen. Het was ook wel mooi om te zien dat vlakbij een bruidspaar een berg afval lag. Ik neem aan dat die afvalberg niet op de bruidsfoto’s komt. Naast het park was een enorme kitscherige tempel.
Inmiddels was de temperatuur flink gestegen en gingen we terug naar het hotel. Daar kleden we ons om en gingen naar het zwembad. Iedereen lag in de schaduw, maar ik ging lekker in de zon liggen. Nog geen vijf minuten hield ik dat vol. De zon brandde flink. Op mijn telefoon zag ik dan ook dat de uv-index 11 was. Ter vergelijking, in Nederland is het maar af en toe uv 7. Ik lag dus ook snel naast Rob in de schaduw. In de namiddag genoot Rob nog een keer van een massage.
Morgen gaan we naar Phnom Penh en verlaten met pijn in ons hart dit hotel. Hier willen we zeker nog een keer terug komen. Ik snap nu dat het hotel met een 9,9 wordt gewaardeerd op Booking.com. Sowieso willen we terug naar Laos en Cambodja. Twee landen die ons hart hebben gestolen.
P.S. bedankt voor alle leuke reacties. We lezen ze graag.
24 Juli 2015 - 14:04
Rosalie:
Wat een interessante info staat er toch altijd in jullie verslagen. Mooi foto's ook weer. Leuk, zo'n kijkje in jullie vakantie.
Groetjes! -
25 Juli 2015 - 22:50
Inge:
Wat een belevenissen allemaal.Een top vakantie zo te zien.En begrijp ik het nou goed.Jij staat je massage af aan Rob